vineri, 3 octombrie 2014

Kinder felie de lapte

Ingrediente:

Pentru blat:
  •  6 oua
  • 250 g zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 300 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de copt
Pentru crema:
  • 1 cutie lapte condensat (380 ml)
  • 1 cutie smantana pentru frisca (500 ml)
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 2-3 linguri miere
  • 2 plicuri gelatina Dr. Oetker
  • vanilie
Preparare:

Separam albusurile de galbenusuri, le punem in vasul de la mixer si le batem cu un praf de sare pana incep sa se spumeze, dupa care continuam sa le batem, adaugand treptat zaharul.
Cand spuma este tare, punem cate un galbenus, o lingura de lapte si una de ulei si continuam sa le batem, apoi stingem praful de copt cu o lingura otet de mere si il adaugam in compozitie.
Amestecam bine cele 4 linguri de cacao cu faina, apoi punem treptat faina in compozitie, in ploaie, amestecand usor cu o lingura, de jos in sus, sa nu se lase albusurile.

Tapetam doua tavi mari de aragaz cu hartie de copt, impartim compozitia pe jumatate, punem in tavi, nivelam frumos si dam la cuptor pana trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Daca avem doar o tava de aragaz, e de preferat sa pregatim doar jumatate din compozitie, o punem la copt si, cat se coace, pregatim si a doua jumatate de compozitie, o scoatem pe prima cand e gata si o punem pe a doua. In felul acesta ambele blaturi vor iesi pufoase.

Pentru crema, batem bine frisca, lasam la rece si, intre timp, mixam laptele condensat cu branza mascarpone, mierea si vanilia.
Cat sta frisca la frigider, punem gelatina la inmuiat in putina apa, dupa care o incalzim usor la bain marie pana se topeste, fara a o da in fiert.
Scoatem frisca de la frigider si o amestecam usor cu restul compozitiei, apoi turnam gelatina, omogenizam bine si o punem intre cele doua blaturi.
Acoperim tava cu folie alimentara si dam la rece pana a doua zi.
Absolut delicioasa!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu