sâmbătă, 30 august 2014

Prajitura cu banane si morcovi

Ingrediente:
  • 6 oua
  • 12 linguri ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 1 plic praf de copt sau 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 banane bine coapte
  • 2-3 morcovi mari (cca o cana bine indesata cu morcov ras)
  • esenta de vanilie (optional)
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, adaugand treptat zaharul, apoi punem cate un galbenus si doua linguri de ulei mixand continuu pana le incorporam in albusuri.
Stingem praful de copt cu o lingura otet (eu folosesc numai otet de mere) si-l adaugam in compozitie, dupa care punem treptat faina, amestecand usor de jos in sus cu lingura, sa nu se lase albusul.
Putem pune si vanilie, dar eu nu pun, deoarece prajitura oricum iese foarte aromata de la banane.

Morcovii ii radem pe razatoarea cu ochiuri mici, iar bananele le taiem bucatele sau le zdrobim cu furculita. Le prefer taiate, pentru ca sunt delicioase bucatelele ratacite prin prajitura.
Punem morcovii si bananele in aluat, amestecand cu grija.
Ungem o tava cu unt/ulei, presaram putina faina, apoi punem compozitia si nivelam.
Dam la cuptor cam 20-30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Incercam cu scobitoarea si, daca nu se mai lipeste aluat, este gata.
Scoatem, asteptam sa se raceasca (daca mai avem rabdare, eu recunosc, nu prea am :D), taiem, pudram cu zahar si servim.

Este delicioasa!!!


Un comentariu:

  1. Bună,
    Vino și ia Gratuit Imagini Animate Gif foarte frumoase pentru blog : ape curgătoare, flori, animale, peisaje, oameni,... etc.
    Colțișor de Rai
    3D Animated Gifs
    Valy

    RăspundețiȘtergere